AGENDA

13 mei 2018
Retraite

Ontwikkel jezelf verder: Authenticiteit, Leiderschap en Samenwerken

Van: zondag 13 mei 2018 Tijd: 16:00
Tot: zaterdag 19 mei 2018 Tijd: 13:30
Plaats: Retraitecentrum Le Domaine St. Antoine, Brognon, Noord-Frankrijk
Bijdrage: € 280,-
Contactperso(o)n(en): Mehdi Jiwa, info@cynham.nl

Bedrijfsnaam:
Voornaam: *
Achternaam: *
Adres: *
Postcode: *
Woonplaats: *
Land: *
Geboortedatum:
Telefoon: *
Mobiel:
E-mail:
U dient onderstaande code over te typen om het formulier te kunnen verzenden:
Code *
* = verplicht veld!

Algemene informatie

Ontwikkel jezelf verder: Authenticiteit, Leiderschap en Samenwerken

Deze week is speciaal bedoeld voor diegene die zich geconfronteerd zien met grote veranderingen in hun persoonlijke of werkzame leven. De vraag is: hoe zorg ik er voor dat mijzelf niet verlies is een sterk veranderende omgeving en hoe maakt ik de juiste keuze?
Iedereen heeft talenten. Veelal worden er maar enkele ontwikkeld tijdens onze jeugd. Vroeger werd je opgeleid tot een bepaald beroep dat je je hele leven kon gaan uitvoeren. Vandaag de dag veranderen de beroepen: oude verdwijnen en nieuwe komen. Beroepen waar vroeger mensen voor nodig waren, worden nu door computers en robots overgenomen. Eerst gold dit voor het typische eenvoudige handwerk, nu worden ook steeds complexere functies overgenomen door computers en robots. We zien dat veel mensen deze veranderingen niet kunnen bijbenen en ze dreigen buitenspel te komen staan. Onze tijd vraagt om een continu leren en je verder te ontwikkelen, niet alleen beroepsmatig, maar ook als mens. Creativiteit, vindingrijkheid, zoeken naar nieuwe wegen en ‘never give up’, het verstevigen van je innerlijke balans, worden hele belangrijke kwaliteiten. Dit vraagt wel om andere vaardigheden dan die wij op school of de universiteit hebben geleerd. Het vinden van je eigen lijn, je authenticiteit, het vermogen om stabiel te blijven in sterk veranderende omgeving; het vroegtijdig leren herkennen van nieuwe ontwikkelingen en kansen, moet worden geleerd.
In deze week gaat het om empowerment: in je kracht gaan staan en investeren in jezelf, niet primair het aanleren van vaardigheden, maar investeren in jezelf als mens. Luisteren naar je zelf, het herkennen van kansen en bedreigingen en het leren loslaten, zullen wij combineren met de oude kennis uit de Indiase Vedanta en Boeddhistische filosofieën. M.n. het Achtvoudige Pad: zuiver inzicht, zuivere intenties, zuiver spreken, zuiver handelen, zuiver levensonderhoud, zuivere inspanning en zuivere aandacht, is een groot hulpmiddel in deze rumoerige tijd.