AGENDA

16 september 2018
Retraite

Ontwikkel jezelf verder: the NEXT STEP

Van: zondag 16 september 2018 Tijd: 16:00
Tot: zaterdag 22 september 2018 Tijd: 22:00
Plaats: Retraitecentrum Le Domaine St. Antoine, Brognon, Noord-Frankrijk
Bijdrage: € 280,-
Contactperso(o)n(en): Mehdi Jiwa, info@cynham.nl
Aanvullende informatie:
Let op ! I.v.m. het intensieve programma zijn er maar een beperkt aantal plaatsen voor deze retraite beschikbaar: max. aantal deelnemers 12.

Nog slechts 1 plaats beschikbaar


Bedrijfsnaam:
Voornaam: *
Achternaam: *
Adres: *
Postcode: *
Woonplaats: *
Land: *
Geboortedatum:
Telefoon: *
Mobiel:
E-mail:
U dient onderstaande code over te typen om het formulier te kunnen verzenden:
Code *
* = verplicht veld!

Algemene informatie

Ontwikkel jezelf verder: the NEXT STEP


THE NEXT STEP retraite is voor jou bedoeld als je toe bent aan een nieuw hoofdstuk in je leven. Je wilt een volgende stap zetten in je carrière of je persoonlijk leven. Bijvoorbeeld omdat je uitgekeken bent op je baan. Of twijfelt over een grote opleiding. Of omdat je vastloopt in oude levenspatronen.

Zeven dagen lang kijken we vooruit, maar soms ook terug. Welke stappen heb je eerder gezet? Welke automatismen zijn er misschien in je leven geslopen en hoe kun je zulke valkuilen omzeilen? 

Goed leren luisteren naar jezelf, maakt je bewust van je drijfveren, je mogelijkheden en kennis die je al hebt. Meditatie of yoga uit de Indiase en de Boeddhistische tradities helpen je hierbij. Ze passen in het vaste dagritme van de retraite. Vóór het ontbijt en het diner kun je hiermee rustig je vragen onderzoeken.

Levensfilosofieën uit Oost en West zijn bijzonder nuttig. We bestuderen ze elke ochtend omdat ze je verbinding laten maken met je diepste bron en behulpzaam zijn om vanuit deze oorsprong te durven leven. Hoe je dat doet in de praktijk van alledag, is een onderwerp voor de middag.

‘s Middags zorgen we ook voor ons lichaam. Je kunt wandelen of sporten in de serene Noord-Franse natuur (een zwemmeer is dichtbij). Of in stilte genieten van de idylle van retraitecentrum Le Domaine St. Antoine. Werk je ’s middags liever aan je eigen toekomstplan? Dat kan. Met begeleiding als je wilt. En ’s avonds zitten we tot slot rond de open haard. Dan drinken we een glas en delen we ervaringen. 

De retraite helpt je te voelen en te begrijpen, maar ook te dóen. Het streven is, dat je naar huis gaat met een plan voor je volgende stap. Als je wilt, krijg je individuele begeleiding om dit plan zo concreet en haalbaar mogelijk te maken.

De leiding van deze retraite wordt verzorgd door Mehdi Jiwa (Voorzitter SFM, arts en consultant in de Zorg), Heleen Jiwa-Boerrigter (arts en verantwoordelijk voor Yoga en lichaamswerk) en Mees Hartvelt (oud directeur van (beursgenoteerde) ondernemingen en toezichthouder bij diverse maatschappelijke organisaties).

Retraites zijn een kernactiviteit van de Stichting Filosofie en Meditatie. Ze worden begeleid door professionals, maar pro deo gegeven omdat de stichting een ideële grondslag en dus geen winstoogmerk heeft. Vrijwilligers helpen de kosten laag te houden, bijvoorbeeld door te koken, maar ook de deelnemers helpen dagelijks een uurtje mee met de verzorging. Zo kan deze retraite slechts € 280 kosten, inclusief (vegetarische) maaltijden, drankjes en overnachting in één- of tweepersoons kamers met eigen badkamer en wc.

Het retraitecentrum is gelegen op ruim vier uur rijden van Amsterdam. Als je met de trein komt, kun je worden afgehaald in het nabij gelegen Couvin (België).

 

Contact     Steun SFM     Integrale Gezondheid     Onderwijs