Levende Kennis

De Bloemlezing die voor u ligt, is een selectie uit een aantal passages uit de grote geschriften die de mensheid rijk is en die gaan over de grootse statuur die de mens in werkelijkheid heeft. Al deze geschriften hebben gemeen dat zij de mens aansporen zijn werkelijke natuur te leren kennen en te gaan leven in overeenstemming met de fijne maat die bij deze statuur hoort.

Daarom is het belangrijk de sluiers te bestuderen die over de werkelijke natuur van de mens zijn heengelegd en te vernemen hoe deze sluiers kunnen worden verwijderd. Deze diepe wens die de bron is van al deze geschriften, laat zich samenvatten in een zin uit één der invocaties van de upanishads: ‘Leid mij van het onwerkelijke naar het werkelijke’.

Wanneer wij de geschiedenis van de mensheid bekijken, dan is het opvallend dat de leringen uit de grote geschriften veelal zijn gebruikt om de verschillen in de grote godsdiensten en filosofische systemen te benadrukken. Dit heeft tot veel strijd onder de mensen geleid en ook heden ten dage zijn er vele brandhaarden in de wereld aanwezig die gevoed worden door de verschillen die men meent te zien in de grote geschriften en hun aanwijzingen.

 

Het Boek "Levende kennis" bestellen?

Prijs: € 10,= plus € 4,50 verzendkosten

Voornaam: *
Achternaam: *
Adres: *
Postcode: *
Woonplaats: *
Land: *
E-mail: *
Aantal: *
U dient onderstaande code over te typen om het formulier te kunnen verzenden:
Code *
* = verplicht veld!