Nieuwbouw en verbouw van het retraitecentrum in Brognon fase 1 van start.

Dit jaar is nog duidelijker geworden hoe belangrijk de retraites zijn. We hebben alles geëvalueerd en besloten om Brognon behoorlijk uit te breiden. Recent hebben we de opdracht gegeven om 5 extra slaapkamers met eigen badkamer te realiseren in het nachtverblijf. We hopen dat ze in mei 2021, voordat ons retraiteseizoen weer gaat beginnen, klaar zijn.

Het is een behoorlijke operatie waarbij ook de mooie meditatieruimte plaats moet maken voor 3 van de 5 slaapkamers. Het is niet gemakkelijk om van de meditatieruimte afscheid te nemen, maar er komt een nieuwe! In fase 2 van de verbouw/nieuwbouw komt er een nieuw meditatiepaviljoen dat gebouwd gaat worden naast de yogazaal. De tekeningen worden nu gemaakt en hopelijk kan het aanvragen van een bouwvergunning nog dit jaar plaats vinden.  Zodra er meer duidelijkheid is over de kosten, gaat de aanbesteding lopen.

Behalve het meditatiepaviljoen zal er ook een nieuwe parkeerplaats komen. De huidige is vaak te klein en de auto’s staan te dicht op het nachtverblijf. Verschillende opties voor de nieuwe parkeerplaats worden nu uitgewerkt en binnenkort besluiten we waar de nieuwe parkeerplaats zal komen. Gelukkig hoeven we in Frankrijk geen vergunning voor de nieuwe parkeerplaats aan te vragen.

Het zal duidelijk zijn dat de kosten die met alle verbouw en nieuwbouw gemoeid gaan, behoorlijk zijn. Dat heeft ertoe geleid dat wij (met veel pijn in ons hart) hebben besloten om ons studiecentrum ‘de Koningslaan 6’ in Amstelveen te verkopen. Een zware beslissing die niet lichtvaardig is genomen, maar noodzakelijk is om het retraitecentrum in Brognon uit te breiden.

We houden jullie natuurlijk, in woord en beeld, op de hoogte van de ontwikkelingen.

Hebben jullie vragen of opmerkingen? Stuur mij een mailtje, ik ontvang ze graag. info@filosofieenmeditatie.nl