juni, 2018

02jun09:0016:00Savitri: Het Boek van de Liefde

Meer

Details

We zoeken naar kennis, maar hopen liefde te vinden. Als er ergens veel over geschreven is, is het wel de liefde. Maar wat wordt ermee bedoeld? Het blijft een mysterieus bebrip; een oerkacht die door de schepping stroomt, waar we soms bewust contact mee maken, maar waar we ook weer de verbinding mee lijken te verliezen.

We besteden veel aandacht aan het verkrijgen van kennis en vaardigheden, maar in de opvoeding en het onderwijs leren we maar weinig over de liefde en in het bijzonder over de liefde die ons helpt om onze bestemming in het leven te vinden. Zonder liefde leven we in duisternis en kunnen we maar heel moeilijk onze koers in het leven bepalen.

Sri Aurobindo’s boek Savitri is een waardevolle gids om ‘door duisternis naar het licht’ te bewegen. Prinses Savitri ontmoet in de jonge Satyavan haar perfecte match en hun samenzijn maakt het mogelijk dat het grote licht dat Savitri in zich draagt, een plek op aarde krijgt. Savitri draagt een grote belofte in zich, een groot en nieuw licht, maar dit kan zich niet op aarde vestigen zonder de liefde. Liefde en licht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door de liefde te bestuderen en ons er mee te verbinden, vinden we ook het licht en kunnen dit licht een plek in ons dagelijks leven geven. Hoe dit gaat wordt prachtig beschreven in Aurobindo’s Savitri dat zich nu steeds beter laat lezen.

Bijdrage: € 35,-
Contactpersoon: Mehdi Jiwa (072- 507 0760; info@cynham.nl)

Tijd

(Zaterdag) 09:00 - 16:00

Locatie

De Cynham, Egmond aan den Hoef

Herenweg 270

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X
X