augustus, 2018

05aug(aug 5)16:0011(aug 11)13:30Zang, dans en bezinning

Meer

Details

In de Zang Dans en Bezinningsweek zult u de ruimte krijgen om in uw eigen tempo te ervaren wat muziek met u doet. 

Het ZDB team begeleidt u naar diepere lagen in uzelf en staat garant voor een actief, intensief en ontspannen programma met: studie, filosofie in de praktijk, zang, dans, bezinning en beweging naar aanleiding van een toepasselijk thema. Deze week zullen we de filosofie van het Octaaf (de Wet van Zeven) gebruiken. Deze kennis geeft ons inzicht in hoe onze handelingen verlopen. De moeilijkheden bij starten en doorgaan en dan de kunst van het afmaken.  Als wij de ‘tips en tricks’ tijdens deze week in praktijk gaan brengen (en daar zal volop de gelegenheid voor zijn) zal u als een vrijer en wijzer mens naar huis kunnen gaan.

Na de lunch is er ruimte om te rusten, wandelen, zwemmen en genieten van de zon. Daarnaast is er twee keer per dag gelegenheid om samen te mediteren.

Het ZDB-team bestaat uit:
Zang en stem: Zuster Dr. Teresa A. Takken.

Zanglerares; componiste; dirigente; musica; professor in de bio-ethiek; theologe; geestelijke verzorgster. “Zang, dans & bezinning is het moment waar alle beroepen die ik mag uitoefenen samen komen tot één geheel. Graag draag ik een steentje bij in het bewustzijn van de verbinding tussen de zintuigen en het hart”. www.yoursongprojects.nl

Meditatie- en filosofie studiebijeenkomsten: Mw. Heleen Jiwa.
Medewerkster van Stichting Filosofie en Meditatie. “Meditatie en het met elkaar bestuderen van filosofische- en religieuze geschriften kan ons helpen om ons fundament te vinden”. www.filosofieenmeditatie.nl

Dans: Mw. Ilona van Hattum, consulent spirituele zorg, docent Sacred Dance.

Zolang de mens op aarde leeft, zo lang ook heeft hij gebruikt gemaakt van zang, dans en muziek om uiting te geven aan levensvraagstukken en levenservaringen en zijn verwondering over de krachten van de natuur. Hierbij danste men vaak in een cirkel.

Zo ook heden ten dage nog. Sacred Dance is een meditatieve vorm van Circle Dance. Het wordt wel getypeerd als “meditatie in beweging”. Het is een instrument om jezelf en anderen, liefdevoller nader te komen. Danservaring is niet nodig.

Bijdrage: € 280,-
Contactperso(o)n(en): Heleen Jiwa, 072- 50 70 760info@cynham.nl

Tijd

5 (Zondag) 16:00 - 11 (Zaterdag) 13:30

Locatie

Retraitecentrum Le Domaine St. Antoine, Brognon, Noord-Frankrijk

Rue de la rivière 22 08380 Brognon, Frankrijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X
X