oktober, 2021

This is a repeating event

21okt20:0021:30Event OverZenmeditatie: Beginnen met Zen

Details

Zenmeditatie is weer live op de Cynham mogelijk

Het doel van zenmeditatie (zazen) is niet om je ‘zen’ te gaan voelen. Waar gaat zen wel over? Zenmeditatie gaat over aanwezig zijn bij wat er is. Aanwezig bij wat je ziet, hoort en voelt. Voortdurend zijn we echter bezig met het halen van grote en kleine toekomstige doelen. Van op tijd zijn op het werk tot diploma’s halen, afwassen en afspreken met vrienden. Daarbij hebben we ook nog voortdurend de afleiding van onze smartphone. ‘Life is what happens to you while you’re busy making other plans.’*) Herken je dit?

Er is niets mis met plannen, maar we identificeren ons vaak wel erg met de uitkomst ervan. Alsof ons leven ervan afhangt. Er is ook niks mis met afwassen, maar het kan ook met aandacht. Aandacht verandert alles. Zenmeditatie is ook open zijn voor wat zich nu aandient. Zo kan zen helpen om je spontaan te laten raken door wat er is. Door het geluid van de wind in de bomen of je handen in het afwaswater. Zonder tussenkomst van een smartphone of een verhaal in je hoofd. Hoe wonderlijk is dit ‘gewone’ leven!

In de bijeenkomsten onderzoeken we wat zen is, waar het vandaan komt en hoe je het kunt beoefenen. Je wordt uitgenodigd om te ‘zitten’ (zazen). Om aandacht te hebben voor je adem en te ervaren wat dat doet. Ben je benieuwd wat zen voor jou kan betekenen? Kom dan eens langs, je bent welkom zoals je bent.

Zie ook de korte intro-video.

Met Bernard Doryu Faber. ‘Ik was altijd al geïnteresseerd in zen. Twaalf jaar geleden begon ik serieus met de praktijk van zazen. Mijn leraar is Gretha Myoshin Aerts.’

*) John Lennon. Uit de song ‘Beautiful Boy’ op het album Double Fantasy, 1980

Bijdrage: € 5,00
Inlichtingen: Bernard Faber 06-47 09 89 50

Meer

Tijd

(Donderdag) 20:00 - 21:30

Locatie

De Cynham, Egmond aan den Hoef

Herenweg 270

Reserveer voor evenement/bijeenkomst

Reserveren is gesloten

X
X