MEDITATIE
Waarom mediteren we? Zoeken we meer innerlijke rust en balans? Willen we beter omgaan met stress of pijn en verdriet? Of zoeken we verbinding met diepe verlangens en antwoorden op levensvragen? Meditatie kan helpen bij al deze doelen. Het is daarom belangrijk om goed te leren mediteren.
Meditatie en filosofie kunnen het beste hand in hand gaan. Dat idee is verankerd in de naam van de Stichting voor Filosofie en Meditatie. Zij geeft meditatie een plaats in onze menselijke ontwikkeling, zodat we wat minder zelfzuchtig leren worden en zo in grotere harmonie kunnen leven met onze medemens, onze omgeving en met de natuur.
MEDITATIE ACTIVITEITEN
- De online meditatiecursus : Leer verschillende technieken en toepassingsmogelijkheden van de meditatie. Klik hier voor meer info.
- Open meditatiebijeenkomsten: Ervaar wat een kracht het geeft om samen te mediteren.
- Meditatie studiedagen: Tijdens deze studiedagen wordt je even meegenomen ‘voorbij’ de woelige geest. Je kan dan de rust en stilte ervaren die achter deze beweging gelegen is.
- Meditatie retraites: Werk aan een ‘op maat gemaakt meditatieprogramma’ dat aansluit op je eigen innerlijke staat en situatie.
AGENDA 2020
02mar20:0021:30Videostudies 'De verborgen kennis' van de Bhagavad Gita

Details
De Bhagavad Gita heeft ons heel veel te bieden. Er worden 18 verschillende ‘yoga’s’ beschreven. Daarnaast zijn er veel verzen die het waard zijn om te overwegen en plekje een
Meer
Details
De Bhagavad Gita heeft ons heel veel te bieden. Er worden 18 verschillende ‘yoga’s’ beschreven. Daarnaast zijn er veel verzen die het waard zijn om te overwegen en plekje een te geven in je leven. Maar er is ook kennis in te vinden die ‘verborgen’ is. Deze kennis kan je niet alleen met je verstand benaderen. Ze worden ‘vidya’s’ genoemd. ‘Vidya’ betekent kennis, maar daarnaast is het ook vorm van meditatie. Door deze vorm van meditatie kan je ‘voorbij de woorden en voorbij de vorm’ komen en verbinding maken met de verborgen kennis die in de Bhagavad Gita te vinden is.
In deze videoserie gaan we op zoek naar de ‘verborgen kennis in de Bhagavad Gita’. Daarvoor moeten we de vidya’s vinden en de bijbehorende meditatie vorm leren. Dit is niet moeilijk, maar heeft wel oefening en een beetje hulp nodig.
In deze videoserie komen de volgende aan de orde:
19 jan | Vidya’s: precies zijn en hoe we deze ‘vorm’ van meditatie kunnen leren? |
26 jan | Wat is nodig om en wat is de ‘juiste voorbereiding’ om het pad van de vidya’s: te kunnen betreden? |
2 febr | Vidya’s: in de yoga van kennis |
9 febr | Vidya’s in de yoga van handeling deel 1 |
16 febr | Vidya’s in de yoga van handeling deel 2 |
23 febr | Vidya’s in de yoga van meditatie |
2 maart | Vidya’s in de yoga van de liefde (bhakti yoga) |
Als je mee wil doen, geef je op en je ontvangt de link voor deze videostudie.
De Stichting Filosofie en Meditatie leeft voornamelijk van donaties. We verzoeken jullie vriendelijk om een donatie over te maken op onze bankrekening NL79 INGB 0000 1917 25 als je meedoet aan deze videostudie.
Tijd
(Dinsdag) 20:00 - 21:30
Reserveer voor evenement/bijeenkomst
Wil je er bij zijn, vergeet je niet op te geven!
Ja
BeschikbaarheidEr is nog steeds plek
03mar09:3010:30Online open meditatie woensdagochtend

Details
Open meditatie op woensdagochtend (9.30-10.30) voorlopig even via Zoom Lieve mensen, Er zijn weer verscherpte corona-maatregelen. Daarom is het niet mogelijk om in de Cynham deel te nemen op woensdagochtend aan de
Meer
Details
Open meditatie op woensdagochtend (9.30-10.30) voorlopig even via Zoom
Lieve mensen,
Er zijn weer verscherpte corona-maatregelen. Daarom is het niet mogelijk om in de Cynham deel te nemen op woensdagochtend aan de meditaties.
Wel is er gelegenheid om via een Zoom video-verbinding met de meditatie mee te doen.
Irene en Hans zullen samen de meeting verzorgen door een stukje tekst aan te bieden. Vervolgens drinken we na een korte inleiding op de thee ceremonie in stilte (zelf van tevoren klaargemaakte) thee. Daarna begint de meditatieoefening. Na afloop is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.
Zorg dat je een uurtje niet gestoord wordt, zet een lekker potje thee en zorg voor jezelf door goed te kunnen zitten.
Zo kunnen we ons samen verbonden voelen, wat zeker in deze tijd belangrijk is.
Wil je meedoen en de link ontvangen? Stuur dan een mailtje naar: info@filosofieenmeditatie.nl of geef je op via deze pagina.
Tijd
(Woensdag) 09:30 - 10:30
Locatie
De Cynham, Egmond aan den Hoef
Herenweg 270
Reserveer voor evenement/bijeenkomst
Wil je er bij zijn, vergeet je niet op te geven!
Ja
BeschikbaarheidEr is nog steeds plek
13mar(mar 13)09:0014(mar 14)16:00Studieweekend Leerweg Verdiepingsgroep

Details
Voor de deelnemers aan de Verdiepingsgroep van de Leerweg Filosofie en Meditatie zijn de volgende zaterdagochtenden en weekenden gepland: 17 april 2021 22 mei 2021 Retraiteweekenden 13 - 14 maart 2021 We zullen
Meer
Details
Voor de deelnemers aan de Verdiepingsgroep van de Leerweg Filosofie en Meditatie zijn de volgende zaterdagochtenden en weekenden gepland:
17 april 2021
22 mei 2021
Retraiteweekenden
13 – 14 maart 2021
We zullen de meditatieve weg van de Srimad Bhagavatam onderzoeken. Het is een weg van devotie, maar dit is ook de weg van de liefde. We zullen er niet aan ontkomen om de parallellen te zien tussen de Weg van Soefi en de Weg van de Srimad Bhagavatam. De boodschap die hierin is te vinden is actueel en nog springlevend.
Tijd
13 (Zaterdag) 09:00 - 14 (Zondag) 16:00
Locatie
De Cynham, Egmond aan den Hoef
Herenweg 270
27mar10:0012:00Meditatie Videostudie de Mettâ Sutta: de Sutta van Liefdevolle Vriendelijkheid

Details
De Mettâ Sutta, de Sutta van Liefdevolle Vriendelijkheid is een beroemde tekst uit het vroege Boeddhisme. Het is een mantra die je verbindt met een kracht die in je zit
Meer
Details
De Mettâ Sutta, de Sutta van Liefdevolle Vriendelijkheid is een beroemde tekst uit het vroege Boeddhisme. Het is een mantra die je verbindt met een kracht die in je zit en die door de gehele schepping loopt en alles en iedereen in het licht zet van liefdevolle vriendelijkheid.
Steeds meer komen we er achter dat deze kracht van liefdevolle vriendelijkheid in staat is om zelfs de meest eenvoudige handelingen te transformeren tot ‘speciale’ handelingen. Het raakt de kern van waarom we dingen doen in het leven.
Meditatie op de Mettâ Sutta
De sutta is eenvoudig en je kan hem gebruiken voor recitatie en meditatie. Het effect is groot en juist in een tijd en samenleving waarin we zoeken naar een nieuw evenwicht en waar stress, hardheid en onverdraagzaamheid reële gevaren zijn, is deze mantra een krachtig medicijn dat iedereen zou moeten kennen.
In deze videostudie leer je de mantra en leer je hoe hij te gebruiken is voor meditatie. We bekijken de verschillende onderdelen waaruit de mantra is opgebouwd en bekijken de verschillende toepassingen van de mantra.
Programma
In deze videolezing behandelen we de aspecten van deze mantra:
De juiste voorbereiding
De kwaliteiten die nodig zijn bij het beoefenen van de mantra
De bouw van de Mettâ Sutta
Mettâ en de kunst van het geven en ontvangen
Opgave en kosten
Als je wil deelnemen aan deze videostudie geef je dan op en je ontvangt de link een dag van te voren per email.
Kosten: we vragen een vrijwillige donatie. De SFM leeft voornamelijk van donaties en het werk dat we doen wordt gedaan door vrijwilligers. Het is fijn als je ons met je donatie ondersteunt. Deze kan je overmaken op de bankrekening van de Stichting Filosofie en Meditatie:
NL 79 INGB 0000 1917 25.
Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar info@filosofieenmeditatie.nl
Tijd
(Zaterdag) 10:00 - 12:00
Reserveer voor evenement/bijeenkomst
Wil je er bij zijn, vergeet je niet op te geven!
Ja
BeschikbaarheidEr is nog steeds plek
06apr20:0021:30Twee Videostudies van een bijzondere meditatievorm: de anvaya-vyatireka meditatie

Details
Op dinsdag 6 en 13 april van 20.00-21.30 uur worden er twee videostudies gegeven over de Anvaya-Vyatireka meditatie Recent hebben wij videostudies gegeven en verschillende blogs geschreven over ‘vidya-meditatie’. Een vorm
Meer
Details
Op dinsdag 6 en 13 april van 20.00-21.30 uur worden er twee videostudies gegeven over de Anvaya-Vyatireka meditatie
Recent hebben wij videostudies gegeven en verschillende blogs geschreven over ‘vidya-meditatie’. Een vorm van meditatie die behulpzaam is om verbinding te maken met de tijdloze kennis die in vele geschriften verborgen zit. We hebben deze vorm van meditatie bestudeerd bij de vidya ’s uit het eerste deel van de Bhagavad Gita. Deze videostudies zijn ook gepubliceerd op ons YouTube kanaal (filosofie en meditatie) en de blogs kan je vinden op onze website.
De anvaya-vyatireka meditatie
Het tweede deel van de Bhagavad Gita is anders opgebouwd dan het eerste deel. Om hierin door te kunnen dringen, is een andere manier van meditatie behulpzaam: de anvaya-vyatireka meditatie. Anvaya-vyatireka bestaat uit twee continue bewegingen: één van alles te doordringen, maar geen binding aan te gaan en één van ‘afpellen’ en afstand doen van wat je in werkelijkheid ‘niet bent’ om je te realiseren wat je ‘wel bent’.
Anvaya-vyatireka: een spiegeling van twee mantra’s
De anvaya-vyatireka meditatie is een continue spiegeling van twee mantra’s: ‘Dat zijt gij’ (tat tvam asi) en ‘niet dit, niet dit’ (neti neti). Deze meditatie tilt je als het ware op en toont je een geheel andere werkelijkheid dan de werkelijkheid waar wij gewoonlijk in leven en werken. Het toont je diepe kennis die niet te bevatten is met je verstand, maar wel te ervaren is.
Deze methode van meditatie is bij uitstek geschikt om door te dringen in de zgn. ‘extatische’ geschriften, zoals de prachtige Avadhuta Gita en de Asthavakra Samhita. Maar je komt hem ook tegen in Boeddhistische werken (zoals de Hart sutra) en bijvoorbeeld in één van Sri Aurobindo’s belangrijkste werken: Savitri.
Opgave en kosten
Als je wil deelnemen aan deze videostudie geef je dan op en je ontvangt de link een dag van te voren per email.
Kosten: we vragen een vrijwillige donatie. De SFM leeft voornamelijk van donaties en het werk dat we doen wordt gedaan door vrijwilligers. Het is fijn als je ons met je donatie ondersteunt. Deze kan je overmaken op de bankrekening van de Stichting Filosofie en Meditatie:
NL 79 INGB 0000 1917 25.
Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar info@filosofieenmeditatie.nl
Tijd
(Dinsdag) 20:00 - 21:30
Reserveer voor evenement/bijeenkomst
Wil je er bij zijn, vergeet je niet op te geven!
Ja
BeschikbaarheidEr is nog steeds plek
17apr09:0012:00Studieochtend Leerweg Verdiepingsgroep

Details
Voor de deelnemers aan de Verdiepingsgroep van de Leerweg Filosofie en Meditatie zijn de volgende zaterdagochtenden en weekenden gepland: 17 april 2021 22 mei 2021 We zullen de meditatieve weg van
Details
Voor de deelnemers aan de Verdiepingsgroep van de Leerweg Filosofie en Meditatie zijn de volgende zaterdagochtenden en weekenden gepland:
17 april 2021
22 mei 2021
We zullen de meditatieve weg van de Srimad Bhagavatam onderzoeken. Het is een weg van devotie, maar dit is ook de weg van de liefde. We zullen er niet aan ontkomen om de parallellen te zien tussen de Weg van Soefi en de Weg van de Srimad Bhagavatam. De boodschap die hierin is te vinden is actueel en nog springlevend.
Tijd
(Zaterdag) 09:00 - 12:00
Locatie
De Cynham, Egmond aan den Hoef
Herenweg 270
16mei(mei 16)16:0022(mei 22)14:00Zen retraite o.l.v. Gretha Aerts (extern)

Details
Een zenretraite wordt in het Japans sesshin genoemd. Het woord sesshin is samengesteld uit twee Chinese ideogrammen – ses (dat komt van setsu) en shin. Sesshin krijgt dan de betekenis
Meer
Details
Een zenretraite wordt in het Japans sesshin genoemd. Het woord sesshin is samengesteld uit twee Chinese ideogrammen – ses (dat komt van setsu) en shin. Sesshin krijgt dan de betekenis van: hart-geest (shin) bijeenbrengen, verenigen, heel maken (setsu) Iets wat eigenlijk al één is, wat compleet is. Setsu heeft ook als betekenis: aanraken, verbinden, ontvangen.
De retraite vindt plaats in een afgelegen omgeving in het noorden van Frankrijk net over de Belgische grens. Het verblijf in deze omgeving, het dagritme van het programma en de stilte die we betrachten tijdens deze retraite, geven een unieke mogelijkheid om deze compleetheid te gaan zien en te ervaren.
De week, die op zondagavond begint is gewijd aan zazen, afgewisseld met kinhin. Dagelijks is er een teisho (toespraak), dokusan (individueel onderhoud met de leraar), een periode voor samu (lichte werkzaamheden), buiten wandelen en indien er iemand is met ervaring van yoga en of chi gong wordt dit in het programma ingepast.
Het programma is onder leiding van Gretha Jikai Aerts Roshi
Zie voor meer informatie: myoshin-zen.nl of gretha.aerts@gmail.com
Tijd
16 (Zondag) 16:00 - 22 (Zaterdag) 14:00
Locatie
Retraitecentrum Le Domaine St. Antoine, Brognon, Noord-Frankrijk
Rue de la rivière 22 08380 Brognon, Frankrijk
Reserveer voor evenement/bijeenkomst
Wil je er bij zijn, vergeet je niet op te geven!
Ja
BeschikbaarheidEr is nog steeds plek
22mei09:0012:00Studieochtend Leerweg Verdiepingsgroep

Details
Voor de deelnemers aan de Verdiepingsgroep van de Leerweg Filosofie en Meditatie zijn de volgende zaterdagochtenden en weekenden gepland: 22 mei 2021 We zullen de meditatieve weg van de Srimad
Details
Voor de deelnemers aan de Verdiepingsgroep van de Leerweg Filosofie en Meditatie zijn de volgende zaterdagochtenden en weekenden gepland:
22 mei 2021
We zullen de meditatieve weg van de Srimad Bhagavatam onderzoeken. Het is een weg van devotie, maar dit is ook de weg van de liefde. We zullen er niet aan ontkomen om de parallellen te zien tussen de Weg van Soefi en de Weg van de Srimad Bhagavatam. De boodschap die hierin is te vinden is actueel en nog springlevend.
Tijd
(Zaterdag) 09:00 - 12:00
Locatie
De Cynham, Egmond aan den Hoef
Herenweg 270
23mei(mei 23)16:0029(mei 29)14:00Meditatieretraite: verbinding maken met je innerlijke kracht

Details
Meditatie: verbinding maken met je innerlijke kracht Meditatie kent vele aspecten. Het 'diepe' zitten, innerlijke rust en het toekijken op je geest, zijn bij velen al bekend. Maar er is meer:
Meer
Details
Meditatie: verbinding maken met je innerlijke kracht
Meditatie kent vele aspecten. Het ‘diepe’ zitten, innerlijke rust en het toekijken op je geest, zijn bij velen al bekend. Maar er is meer: meditatie verbindt je ook met je eigen, innerlijke kracht. Het brengt je in contact met energiecentra en je zal ontdekken dat je veel meer kracht hebt dan je gewoonlijk denkt.
Gedurende 6 dagen oefenen we om onze innerlijke kracht te vinden. Niet alleen tijdens de meditatie, maar we oefenen ook om van daaruit te leven.
We gebruiken meditatieoefeningen en de tijdloze aanwijzingen uit de verschillende grote filosofische en yogatradities die ons helpen om in verbinding te komen met onze innerlijke kracht. Daarnaast maken we meditatieve wandelingen in de bossen.
Mehdi Jiwa zal deze retraite leiden. Hij heeft al meer dan veertig jaar ervaring met meditatie en is auteur van o.a. de boeken ‘Het Hart van Meditatie’ en ‘Meditatieoefeningen’, een gids langs meer dan 150 praktische oefeningen en geeft een Online meditatiecursus. Helene Jiwa heeft jarenlange ervaring met het lichaamswerk en ademtechnieken en zal dit onderdeel verzorgen.
Programma
In de retraite begint de dag met meditatie, daarna is er ontbijt, gevolgd door een korte studie over meditatie. ’s Middags is er tijd voor rust, reflectie en het werken aan je eigen meditatieprogramma. Daarnaast maken we meditatieve wandelingen in de prachtige natuur. Aan het einde van de middag is er weer tijd voor meditatie. ’s Avonds wisselen we met elkaar ervaringen uit en is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Daarna is er tijd om met elkaar bij de haard iets te drinken en na te praten.
Kosten en accomodatie
Retraites zijn een kernactiviteit van de Stichting Filosofie en Meditatie. Ze worden begeleid door professionals, maar ‘pro deo’ gegeven omdat de Stichting een ideële grondslag en dus geen winstoogmerk heeft. Vrijwilligers helpen de kosten laag te houden, bijvoorbeeld door te koken. Maar ook de deelnemers helpen dagelijks een uurtje mee met de het zorgen voor huis, tuin en keuken. Zo kan deze retraite slechts € 310 kosten, inclusief (vegetarische) maaltijden, drankjes en overnachting in één- of tweepersoons kamers met eigen badkamer en wc.
Het retraitecentrum is gelegen op ruim vier uur rijden van Amsterdam. Als je met de trein komt, kun je worden afgehaald van het station van het nabij gelegen Couvin (België).
Kosten: € 310,- p.p.
Meer informatie: info@filosofieenmeditatie.nl
Tijd
23 (Zondag) 16:00 - 29 (Zaterdag) 14:00
Locatie
Retraitecentrum Le Domaine St. Antoine, Brognon, Noord-Frankrijk
Rue de la rivière 22 08380 Brognon, Frankrijk
Reserveer voor evenement/bijeenkomst
Wil je er bij zijn, vergeet je niet op te geven!
Ja
BeschikbaarheidEr is nog steeds plek
15aug(aug 15)16:0021(aug 21)14:00Yoga en meditatie: de lotus van het hart.

Details
Yoga en meditatie: de lotus van het hart. Zes dagen lang dompelen we ons onder in het nu, de ervaringsstoom van dit moment, het samenzijn en de verbinding met de plek
Meer
Details
Yoga en meditatie: de lotus van het hart.
Zes dagen lang dompelen we ons onder in het nu, de ervaringsstoom van dit moment, het samenzijn en de verbinding met de plek waar we zijn.
We werken met kleine en grote yoga-oefeningen die ons ankeren in ons dragende midden, en onze binnenwereld openen en harmoniseren.
Meditatie, interactieve meditatie en Boeddhistische filosofie helpen ons om de verbinding met onszelf en de ander nog dieper te ervaren.
Programma
Het dagprogramma is opgebouwd rond een yoga- en meditatieprogramma.
Voor het ontbijt maken we onszelf wakker met ademoefeningen, eventueel chanten, en meditatie.
Na het ontbijt doen we yoga, en werken we mee op het terrein of in de keuken.
Na de lunch is er gelegenheid om te rusten of te genieten van de prachtige omgeving van Le Domaine St. Antoine.
Voor en na het avondeten hebben we een kort programma met filosofie, meditatie, yoga of (zelf)massage, uitwisseling.
De retraite helpt je te landen in je lijf en te ankeren in het hart.
Bij de retraite krijg je een kleine hand-out waarin zowel filosofie, als oefeningen als meditaties beschreven staan, zodat je de ervaring van de trainingsweek makkelijker mee kan nemen in je dagelijks leven.
KOSTEN EN ACCOMMODATIE
De kosten voor de retraite zijn relatief laag, namelijk € 450,-
Deze kosten zijn inclusief (vegetarische) maaltijden, drankjes en overnachting in eenpersoonskamers met eigen badkamer en wc. Koppels hebben een tweepersoonskamer.
Het retraitecentrum is gelegen op ruim vier uur rijden van Amsterdam in het Noorden van Frankrijk, net over de Belgische grens. Als je met de trein komt, kun je worden afgehaald in het nabijgelegen Couvin (België).
De retraite staat o.l.v. Maartje van Hooft (yogadocenten-opleider, en getraind in het Japanse Shingon-Boeddhisme, www.amitabha.nl).
Tijd
15 (Zondag) 16:00 - 21 (Zaterdag) 14:00
Locatie
Retraitecentrum Le Domaine St. Antoine, Brognon, Noord-Frankrijk
Rue de la rivière 22 08380 Brognon, Frankrijk
Reserveer voor evenement/bijeenkomst
Wil je er bij zijn, vergeet je niet op te geven!
Ja
BeschikbaarheidEr is nog steeds plek
22aug(aug 22)16:0028(aug 28)14:00Filosofie en Meditatie retraite: de drie guna's

Details
In deze 6-daagse retraite onderzoeken we de grote kracht die ons leven vorm geeft. De kracht stroomt niet alleen door ons heen, maar stroomt door de gehele schepping en verbindt
Meer
Details
In deze 6-daagse retraite onderzoeken we de grote kracht die ons leven vorm geeft. De kracht stroomt niet alleen door ons heen, maar stroomt door de gehele schepping en verbindt alles met elkaar. Deze kracht verdeelt zich in drie delen die we zelf goed kunnen waarnemen. Zij worden in de Indiase filosofie ‘guna’ (kwaliteit) genoemd. De leer van de ‘drie guna’s’ is prachtig beschreven in het beroemde Indiase werk de Bhagavad Gita. Om de ‘verborgen kennis’ die in de Bhagavad Gita te vinden is te ontdekken, gebruiken we een prachtige meditatievorm: vidya-meditatie. Veel mensen kennen deze vorm niet, maar hij is eenvoudig te leren. Als je wil weten wat het precies is, kijk eens naar de uitleg die we op ons YouTube kanaal gezet hebben: Vidya’s in de Bhagavad Gita: wat zijn vidya’s en hoe kan je ze gebruiken?
Het is niet moeilijk om de verschillende guna’s te herkennen. Ze beïnvloeden ieder aspect van je leven en met een beetje oefenen kan je de guna-patronen in je leven beïnvloeden. Je kan jezelf in een betere balans brengen. Je kan lichamelijke en geestelijke onrust tot rust brengen en je nachtrust verbeteren.
In deze retraite gaat het er vooral om dat je zelf ervaart hoe de guna’s werken en hoe je ze in jouw leven kan gebruiken.
We gebruiken de Bhagavad Gita, meditatie en wandelen in de natuur om te begrijpen en te ervaren hoe de guna’s de gehele schepping doordringen en alles met elkaar verbinden.
Programma
De dag begint met meditatie. Na het ontbijt is er een korte studie waarin ook praktische oefeningen worden gegeven die je gedurende de dag kunt gebruiken. ‘s Middags is er tijd om te rusten en te wandelen. Aan het eind van de middag werken we de oefeningen in kleine groepjes uit. Na de avondmeditatie en het diner is er ‘s avonds tijd om ervaringen uit te wisselen. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Daarna is er tijd om met elkaar bij de haard iets te drinken en na te praten.
Kosten en accomodatie
Retraites zijn een kernactiviteit van de Stichting Filosofie en Meditatie. Ze worden begeleid door professionals die ‘pro deo’ hun diensten aanbieden omdat de Stichting een ideële grondslag en dus geen winstoogmerk heeft. Vrijwilligers helpen de kosten laag te houden, bijvoorbeeld door te koken. Maar ook de deelnemers helpen dagelijks een uurtje mee met het zorg voor huis, tuin en keuken. Op deze manier kost de retraite slechts € 310, inclusief (vegetarische) maaltijden, drankjes en overnachting in één- of tweepersoons kamers met eigen badkamer en wc.
Het retraitecentrum is gelegen op ruim vier uur rijden van Amsterdam in het Noorden van Frankrijk, net over de Belgische grens. Als je met de trein komt, kun je worden afgehaald van het station van het nabij gelegen Couvin (België).
Kosten: € 310,- p.p.
Meer informatie: info@filosofieenmeditatie.nl
Tijd
22 (Zondag) 16:00 - 28 (Zaterdag) 14:00
Locatie
Retraitecentrum Le Domaine St. Antoine, Brognon, Noord-Frankrijk
Rue de la rivière 22 08380 Brognon, Frankrijk
Reserveer voor evenement/bijeenkomst
Wil je er bij zijn, vergeet je niet op te geven!
Ja
14 Plekken over
Open meditatie bijeenkomsten op de woensdagochtend van 9.30-10.30.
Zie agenda voor exacte data
Zenmeditatie op de vrijdagavond (20.00-21.30).
Zie agenda voor exacte data
Mochten er tijdens je meditatie vragen rijzen die een persoonlijk antwoord behoeven, dan kun je meditatie@filosofieenmeditatie.nl mailen o.v.v. ‘vragen over meditatie’. Deze service is gratis.
Contactgegevens
Stichting Filosofie en Meditatie
Herenweg 270
1934 BH Egmond aan den Hoef
E: info@filosofieenmeditatie.nl
T: 072-5070760
ING: NL79 INGB 0000191725