Binnen de Stichting Filosofie en Meditatie zijn we al bijna 30 jaar op zoek naar de universele verbindingen tussen verschillende grote religies en levensfilosofieën. Wat delen ze? En belangrijker nog, wat kunnen we ervan leren voor ons dagelijks leven?

Een van de meest fascinerende ontdekkingen die we hebben gedaan, komt uit de wereld van de Upanishads, oude Indiase geschriften. Deze geschriften introduceren ons in de wereld van ‘vidya’s’ – kennis die niet enkel in woorden te vinden is, maar die we kunnen ontdekken voorbij de oppervlaktebetekenis. Het leren van deze kennis verandert niet alleen ons perspectief, maar ook ons leven zelf.

Vidya’s nodigen ons uit om niet slechts naar antwoorden te zoeken, maar om vanuit een neutrale en diepgaande positie te observeren. Ze openbaren dat er altijd een verhaal is achter het verhaal – een diepere laag van begrip die ons uitnodigt tot introspectie en groei.

Ik nodig jullie allemaal uit om deel te nemen aan deze verkenningstocht. Laten we samen duiken in de rijkdom van menselijke wijsheid en samen ontdekken wat het betekent om echt te leven.