Studie- en retraitecentra

De SFM heeft twee retraitecentra: het retraitecentrum ‘de Cynham’ in Egmond aan den Hoef en het retraitecentrum ‘Le Domaine St. Antoine’ in Brognon, Noord-Frankrijk. Het centrum ‘de Cynham’ wordt ook gebruikt voor studie- en meditatiebijeenkomsten. Ook worden er kunstzinnige activiteiten georganiseerd.

De retraitecentra worden gekenmerkt door kleinschaligheid en er zijn voldoende stille plekjes om je even terug te kunnen trekken. Aan de andere kant is er ook de mogelijkheid om samen te mediteren, te studeren en elkaar te ontmoeten en uit te wisselen.

De centra zijn geïnspireerd op de oase: een plek waar je na een lange reis je even kan terugtrekken om helemaal tot rust te komen en gevoed wordt in de drie werelden: fysiek, geestelijk en spiritueel.

De SFM werkt uitsluitend met vrijwilligers en leeft voor een belangrijk deel van donaties. Mede daarom zijn onze prijzen bijzonder laag. Wel werken we altijd een uur samen voor ‘zorg aan huis en tuin’. Dit is een integraal onderdeel van het verblijf in een van de centra. Zo houden we alles mooi en vriendelijk en zorgen we er met elkaar voor dat je je werkelijk ‘thuis’ kunt voelen en de retraite zijn werk kan doen.

Wat je mee moet nemen als je op retraite gaat:

  • Dekbedovertrek (eenpersoons), onderlaken, handoek(en) en washandje
  • Sloffen of warme sokken voor binnen (dragen daar geen schoenen)
  • Laarzen voor als je wil wandelen (m.n. voor Brognon belangrijk)

Retraitecentrum de Cynham

Het retraitecentrum de Cynham is een plek voor kleinschalige retraites. In het hoofdgebouw en de bijgebouwen kunnen ca. 23 prs. verblijven. De Cynham is prachtig gelegen nabij de duinen en de zee.

In de Cynham worden studies, dag- en weekendretraites georganiseerd en er is de mogelijkheid voor individuele retraites.

Adres:

Retraitecentrum de Cynham
Herenweg 270
1934 BH Egmond aan den Hoef
Tel. 072-5070 760
Email: info@filosofieenmeditatie.nl

Retraitecentrum Le Domaine St Antoine

Het retraitecentrum Le Domaine St. Antoine is een prachtige plek net over de grens met België in het  district Ardenne in Noord-Frankrijk. Het is bijzonder geschikt voor kleinschalige retraites.

In dit centrum worden de voorjaars- en zomerretraites van de SFM georganiseerd.

Het adres is:

Le Domaine St Antoine
Rue de la Rivière 22
08380 Brognon, Frankrijk

Tel. +33-324 37 99 84
Email: sfm10@wanadoo.fr

Hoe er te komen?

Met de auto:

De meeste navigatiesystemen kennen Rue de la Rivière 22, Brognon. Echter, ze brengen je naar Rue de la Rivière, maar niet precies tot nr. 22 (vroeger heette onze weg namelijk anders). Het Domaine St Antoine ligt over het bruggetje, op de heuvel. Als je de heuvel oprijdt, gaat de weg naar links en kom je vanzelf bij het grote huis.

Het eerste stuk is gemakkelijk: Utrecht aanhouden, dan Breda, Antwerpen, Brussel, Charleroi, Philippeville, Couvin en dan richting Chimay. Vanaf Couvin: gebruik navigatie.

Met de trein:

Koop een kaartje naar Couvin. Als dat niet gaat, koop dan een kaartje naar Charleroi. Daar kan je op het station een kaartje voor de trein naar Couvin kopen.

Je moet overstappen in Brussel-Zuid en naam de trein naar Charleroi. In Charleroi moet je opnieuw overstappen op de trein naar Couvin.

Bel op voorhand even om te laten weten op welke datum je aankomt (+33-324 37 99 84). Je krijgt dan ook een mobielnummer dat je kan bellen als je op Charleroi aan bent gekomen en weet hoe laat je in Couvin denkt aan te komen. Je wordt dan opgehaald met de auto.