Het coronavirus en retraites

Momenteel is de wereld in de ban van de uitbraak van het Covid-19 virus dat zich steeds verder uitbreidt. Hoewel nog veel onduidelijk is en mensen heel wisselend reageren op deze uitbraak, is in ieder geval wel duidelijk dat bepaalde groepen meer risico lopen dan andere, m.n. ouderen en mensen met gezondheidsklachten.

De SFM heeft twee retraitecentra: de ‘Cynham’ in Egmond aan den Hoef en Le Domaine St Antoine in Brognon, Noord-Frankrijk. De retraitecentra zijn geënt op het beeld van de oase: een plek waar je even helemaal tot rust kunt komen en waar je gevoed wordt in de drie werelden: er is spiritueel voedsel, geestelijk voedsel en fysiek voedsel.

Normaal komen mensen voor de rust, de stilte het programma en de mogelijkheid om in je eigen ‘spiegel’ te kijken. Vervolgens gaat iedereen weer verder op zijn of haar eigen pad.

Door de uitbraak van het corona virus heeft de SFM besloten de centra dit jaar vroeger open te stellen voor individuele retraites. De retraitecentra kenmerken zich door rust, stilte en bovenal door hun kleinschaligheid. Ze liggen in een rustige en gezonde omgeving met veel frisse lucht, natuur en op stille plekjes, d.w.z. er zijn weinig mensen. Juist nu is dat ook heel geschikt voor mensen die uit een drukke omgeving komen met veel mensen en met veel onderling contact. Mensen die tot de risicogroepen behoren zouden gebaat kunnen zijn met een retraite in één van de centra, weg van de drukte en de mensenmassa.

We kunnen geen grote aantallen mensen ontvangen, maar alle beetjes helpen. In het centrum in Brognon, Noord-Frankrijk, kunnen we ca. 6 mensen opvangen en in de Cynham in Egmond aan den Hoef ca. 3.

De SFM is een ANBI stichting en wil te allen tijde haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Wij werken uitsluitend met vrijwilligers en van de deelnemers aan de retraites vragen wij ook een kleine inspanning onder de titel ‘zorg voor huis en tuin’ om zo met en voor elkaar een mooie en schone plek te maken. Door zo te werken, kunnen we de kosten zo laag mogelijk houden.

Belangrijk om te weten is dat tijdens de retraites geen professionele medische zorg beschikbaar is. Individuele retraites zijn daarom alleen geschikt voor mensen tijdens die tijdens de retraite niet afhankelijk verwachten te zijn van medische zorg. Deelname aan de retraites is op eigen risico.

Mocht je belangstelling hebben, neem dan contact met ons op:

Contactpersoon: Mehdi Jiwa
Email: info@filosofieenmeditatie.nl