augustus, 2023

20aug(aug 20)16:0026(aug 26)14:00Geen plek meer vrijYoga, Meditatie en Muziek Retraite Je Zelf Zijn

Details

Het prachtige weidse en verstillende landschap van de Noord- Franse Ardennen en het heerlijke oord van het retraitecentrum St Antoine nodigen je vanzelf al uit in Yoga te zijn. Om tot rust en bij jezelf te komen. Je Zelf te hervinden en te Zijn.

Je Zelf Zijn

Er mogen Zijn. Zijn precies zoals je er al bent.
Weer mogen Zijn in de eerste plaats, in plaats van jezelf te verliezen in doen, handelen, functioneren en presteren. In een maatschappij waar de lat steeds hoger lijkt te worden gelegd, stress en angst en onophoudelijke gedachtestromen ons lijken over te nemen.
Deze week biedt alle tijd, ruimte en mogelijkheden om weer te mogen landen en je te mogen her-inneren aan dat wat je in wezen en altijd al bént. Het Zijn als de verstillende, vredige en stabiliteit gevende ondergrond van je mens-zijn op aarde. Zijn in plaats van ervan weg te vluchten of onder te duiken. Zijn zonder oordeel of plaatje.

Je Zelf Zijn

Als je je zélf kwijt denkt te zijn, herinnert het (er) Zijn je ook weer aan je Zelf.

Hoe is het om aan je zelf(beeld) voorbij je Zelf weer te ontmoeten?
Het Zelf als de essentie van je mens-zijn. Mag dat wat bedekt en ondergesneeuwd lijkt te zijn geraakt onder heel veel laagjes zelf – dat wat we denken te zijn en willen zijn, zijn omdat anderen of de buitenwereld dat van ons lijken te verwachten of we onbewust denken nodig te hebben om het leven aan te kunnen – weer ont-dekt worden?
Het Zelf: het meest subtiele, de oorsprong, het beginsel van alles en iedereen is als de meest verfijnde muziek en in volledige harmonie en vrede.

Yukta Yoga

De Bhagavad Gita spreekt over yukta-yoga, doorleefde, non-duale yoga, een yoga die uitgaat van wat er al ís, wat je al bént en wat je al in je draagt. Je hoeft dus niet iets anders te worden of te veranderen, je gaat juist terug naar wat er al lang is. Wat je kent en herkent.
Yoga is niet alleen maar asana’s doen, maar een overkoepelend begrip en behelst alles wat ook maar ingang geeft om je weer te verbinden met je Zijn en je Zelf.

Tijdens deze geheel verzorgde week, op natuurlijke wijze ondersteund door de mooie en aardende plek, zijn zachte voelende meditatieve yoga, meditatie, muziek (o.m. fluit, harmonium, mantrazang) en verzen uit oude maar zo actuele Vedische geschriften de richtingaanwijzers.
En ook dit jaar staat er, met een Franse chansonnier in ons midden, weer een hartverwarmend optreden Franse chansons op het programma.

Programma

Vóór het ontbijt zullen we gezamenlijk mediteren.
Overdag zijn er twee yoga bijeenkomsten, één einde ochtend en één einde middag.
Ook helpen we ‘s morgens mee in de huishouding, keuken en de tuin: net wat je wilt en wat je kunt.
Er is na het middageten ruimte om te genieten van de omgeving en de yoga in je na te laten werken.
Het avondprogramma wordt passend bij de dag ingevuld.

Kosten

De kosten voor deze retraite zijn laag: € 530,- kosten, inclusief (vegetarische) maaltijden, drankjes en overnachting in éénpersoonskamers met eigen badkamer/douche en wc.

Het retraitecentrum is gelegen op ruim vier uur rijden van Amsterdam. Als je met de trein komt, kun je worden afgehaald in het nabij gelegen Couvin (België).

Leiding van de retraite

Yvonne Mekaoui.

Yvonne Mekaoui is gediplomeerd Hatha-, Meditatie- en Meditatief yogadocente en gaf ook jaren Taborlichtyoga (aan mensen met kanker en hun naasten). Daarnaast is ze fluitiste en auteur van het boek: “Uit de gebroken spiegel, over loslaten en vernieuwen”.

Ze verdiept zich al ruim 20 jaar in Yoga en haar meest pure, authentieke oorsprong, waarbij het in wat ze aanbiedt vooral gaat over voelend zelf ervaren wie of wat je wezenlijk bent. Momenteel geeft ze yoga-satsangs.

Meer informatie zie website www.yvonnemekaoui.nl. Je kunt ook mailen of bellen.
Aan deze retraite kunnen max 15 deelnemers mee doen. Geef je dus snel op.

Meer

Tijd

20 (Zondag) 16:00 - 26 (Zaterdag) 14:00

Locatie

Retraitecentrum Le Domaine St. Antoine, Brognon, Noord-Frankrijk

Rue de la rivière 22 08380 Brognon, Frankrijk

Reserveer voor evenement/bijeenkomst

Reserveren is gesloten

X
X