april, 2020

05apr09:0016:00Event OverStudiedag Opvoeding 'Met kinderen groeien'

Meer

Details

Het opvoeden en het onderwijzen van kinderen gaat gepaard met kracht, liefde en wijsheid. Binnen de SFM is er 25 jaar nagedacht over ‘wat geef je je kinderen mee zodat zij vol verlangen uitzien naar de dag van morgen?’ Dit onderzoek heeft geleid tot 4 belangrijke thema’s:

  • Het belang van de Basic trust: welke rol speelt de opvoeding bij het ontwikkelen, ondersteunen en intact houden (heel laten) van het basale vertrouwen / zelfvertrouwen?
  • Het belang van het aanreiken van idealen, schoonheid en kunst en het leren waarderen van ‘stilte’ .
  • Hoe vindt een kind zijn ‘eigen lijn’ of authenticiteit in het leven en hoe kunnen ouders en het onderwijs hierbij helpen?
  • Wat is de duisternis waar steeds meer pubers en adolescenten in terecht komen en hoe kunnen we ze helpen hier goed doorheen te komen?

Deze dag kan inspirerend en steunend zijn voor iedereen die betrokken is bij opvoeding en onderwijs. Er is ruimte voor het uitwisselen van je eigen ervaringen en het bespreken van je eigen vragen over opvoeding.

In de ochtend bestuderen we de vier thema’s van het jeugdwerk binnen de SFM

Rond het middaguur is er een vegetarische lunch en is er een pauze die naar eigen behoefte ingevuld kan worden.

In de middag is er ruimte om vragen uit de eigen situatie te bespreken. Tevens zullen er oefeningen gegeven worden die helpen je drijfveer bij het opvoeden helder te krijgen.

Moderator: Helene Jiwa
Bijdrage: € 40,- incl. vegetarische lunch
Contact: mailto:info@filosofieenmeditatie.nl

Tijd

(Zondag) 09:00 - 16:00

Locatie

De Cynham, Egmond aan den Hoef

Herenweg 270

Reserveer voor evenement/bijeenkomst

Reserveren is gesloten

X
X