Kennismaking met vrijwilligers: Kimke Vierhout

“Ik ben al sinds 1993, toen ik zeventien jaar was, bij de Stichting betrokken. Met mijn moeder volgde ik er de Leerweg Filosofie. Ik leerde mediteren en doe dat nog iedere ochtend en avond. Mijn mantra geeft mij rust, focus en kracht. Dit heeft mij meermaals geholpen om tegenslag als medische complicaties, pijn en angst te boven te komen en mijn leven weer op te bouwen. Dat lukt niet alleen met wilskracht. Bij de Stichting kwam ik in een warm bad terecht. Ik volgde er allerlei studies en begon steeds meer mee te helpen met wat er nodig was. Je helpt elkaar met het organiseren van de activiteiten, in de keuken, de tuin of de zaal. Met andere vrijwilligers heb ik ook cursussen gegeven en gesteund; er is een groot saamhorigheidsgevoel. Nu ondersteun ik ook het Stichtingsbestuur als secretaris.

Sinds corona merk ik wel dat de motivatie van mensen in de maatschappij is veranderd. Ze vinden het moeilijker om keuzes te maken en zich te committeren. Dat zie je ook binnen de Stichting. Ik heb er echter ervaren hoe fijn het is gastvrijheid ontvangen en heb geleerd dit door te geven. Een kopje thee, een lichtje aan: met gastvrijheid kun je mensen thuis laten komen. Dit geef ik mee aan de kleutertjes die ik lesgeef: behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden en kijk om je heen om te zien wat er nodig kan zijn, dan zie je altijd iets. Ik wil dit ook graag meegeven aan mensen die bij de Stichting komen: leer kijken met je hart.”

Kimke is 48 jaar en woont in Amstelveen waar zij ook sinds jaar en dag werkt op de basisschool waar zij zelf ooit leerling was. Kimke zingt graag, danst en kookt. Samen met haar partner, die ook graag kookt.