Kennismaking met vrijwilligers: Martine Beverdam

“Ik leerde de Stichting kennen in 2019 tijdens een Blue Oceans retraite in Brognon en ben er sindsdien aan verknocht gebleven. Ik ben er retraites blijven volgen, ook individuele. Ik doe dan inspiratie op, kom op krachten en tot rust. Ik doe mee aan studiegroepen waarin we filosofische teksten bestuderen en ondersteun de Stichting waar ik kan. Sinds vorig jaar ben ik ook bestuurslid en verantwoordelijk voor de website.

Spiritualiteit betekent voor mij zelfbewustzijn en verbinding met jezelf en wat er om je heen is, het grotere. Ik mediteer en studeer regelmatig. Mijn omgeving heeft mij zien veranderen. Ik ben een snelle doener, een regelaar met een stevige portie zakelijkheid. Ik sta nu bewuster en daardoor rustiger in mijn krachten, meer op afstand. Ik kan mijzelf waarnemen en weten wanneer ik een ommetje nodig heb. Waar ik vroeger fel kon zijn ben ik nu zachter, meer verbindend. Spiritualiteit betekent voor mij ook: geven. Mantra’s die mij hebben verrijkt geef ik graag door en het is interessant te zien hoe vaak ze actueel en van toepassing zijn. Onze lijfmantra ‘padam padam’ bijvoorbeeld, gebruik ik regelmatig op mijn werk in gesprekken met collega’s. Elke stap heeft in zich wat nodig is voor de volgende stap. Je weet niet wat de eindoplossing is of hoe daar te komen, maar met vertrouwen in de eerste stap en dat je dan de volgende wel zult zien, kom je er. Ik raad iedereen die overweegt ook deelnemer of vrijwilliger bij de Stichting te worden dat vooral te doen. Je doet het samen en elk gesprek geeft voeding en inspiratie.”

Martine is 49 jaar oud, werkt als zelfstandige verandermanager en woont in De Meern. Nu haar twee zonen van twintig uit huis zijn droomt zij ervan weer bij de bossen te wonen. Martine wandelt graag, speelt piano, danst salsa en volgt De Opleiding bij het ITIP.