Kennismaking met Vrijwilligers: Zonne Romeine Tijssen

Ik ken de Stichting sinds mijn kindertijd, van de jaarlijkse familieweken in Brognon. Ik heb er de heerlijkste herinneringen aan. Dagen gevuld met muziek, drama, sport, spel en verhalen rond het kampvuur. Een van mijn favorieten gaat over een steenhouwer die niet blij is met wie hij is. Hij krijgt keer op keer een ander leven, tot hij toch blij is weer steenhouwer te worden. Het verhaal helpt me nog regelmatig om naar mijn eigen leventje te kijken en het fijne daarin op te merken. Tijdens de familieweken waan je je in een warmte waar je welkom bent om helemaal jezelf te zijn. Nieuwsgierigheid naar wat dat mogelijk maakt inspireert mij ook bij mijn studie.

Ik ben benieuwd naar wat mensen zo verschillend maakt en de patronen en processen daarachter. Ik daag mezelf uit om vooroordelen uit de weg te gaan en ieders unieke verhaal te ontdekken. Wat ik ook meeneem uit de familieweken is een speelse werkhouding, geleerd van het werkspel, en een ochtendritueeltje om de dag prettig te starten. Een kopje koffie of thee, een kaarsje aan en wat buitenlucht om tot mezelf te komen. Dat is voor mij spiritualiteit: rust en bezinning vinden, even in contact staan met mijn innerlijke gedachten en de kleine lichtpuntjes die ik gedurende de dag tegenkom. In de toekomst hoop ik mee te helpen met het organiseren van nog veel meer mooie familieweken. Die taak hoeft niet alleen meer op de schouders van de oude garde te rusten. Een aantal jaar terug begon ik met het organiseren van de dramalessen voor de kinderen. In de toekomst hoop ik te kunnen helpen met het opzetten van nieuwe activiteiten, bijvoorbeeld gefocust op jongeren. De aanmoediging van andere deelnemers van de familieweken motiveert me; ieders hulp wordt enorm gewaardeerd!

Zonne is 20 jaar en na een jaar reizen begonnen met de studie psychologie aan de UvA. Zij groeide op en woont in Amsterdam met haar moeder. Zonne danst graag, vooral Dancehall en Afro, en werkt in een klassiek bruin café.