DE SFM ONTWIKKELT ZICH VERDER: DOE JIJ MEE?

Gezocht: voorzitters (m/v) van de studiegroepen
Het filosofiecurriculum heeft een facelift gekregen. De aloude filosofie blijft natuurlijk het zelfde, maar de vorm is moderner geworden. Bovendien is er een syllabus gemaakt met 47 praktische oefeningen die de studie van de vijf elementaire spirituele wetten ondersteunen. Wij zoeken mensen die deze studiegroepen willen voorzitten. Je hoeft geen leraar te zijn, alleen de satsang (studiegroep) te kunnen leiden. Je moet op de hoogte zijn van het nieuwe curriculum en je kunt getraind worden.

Een eerste stap is om deel te nemen aan het nieuwe curriculum dat maandagavond 23 september op de Cynham begint.

 

Ondersteuners en leiding voor de retraites.
De retraites in Brognon en de Cynham zijn geïnspireerd op het beeld van de oase: een plek waar je tot rust kunt komen en gevoed wordt, zowel fysiek, mentaal als  spiritueel. Daarna ga je weer verder op je weg in het leven. De programma’s worden bijzonder goed gewaardeerd en beoordeeld. Voor ons een reden om de retraites komend jaar verder te gaan uitbreiden. De planning is om 14 retraites te gaan organiseren rondom verschillende thema’s, variërend van meditatie, Ontwikkel je zelf verder, filosofie, familieweken, de diamant sutra, leven in aandacht etc. Dit kunnen wij alleen doen als er voldoende mensen zijn die de retraites willen ondersteunen (zorg in de keuken, het huis en de tuin)  en willen leiden. Als je wilt meehelpen als vrijwilliger, geeft je dan op (bijvoorbeeld als gastheer/vrouw en als kok). De voorlopige agenda staat op de website. Als je retraites wil gaan leiden, kan je hierin getraind worden.


Ondersteuners voor de Website en Social media
De SFM gaat steeds meer digitaal. De website en social media worden steeds belangrijker. Het is fijn dat mensen de Leerweg, studiegroepen, activiteiten en retraites kunnen vinden. We staan volledig achter deze producten. Daarom is het belangrijk als mensen ons goed kunnen vinden. Het is veel werk om dit allemaal up to date te krijgen en te houden, vandaar dat wij vrijwilligers zoeken die ons hierbij willen helpen. Je kunt het benodigde werk grotendeels vanuit je eigen huis doen op een tijdstip dat je goed uitkomt.

 

 

 

Hestia (Zorg voor huis, keuken en tuin)
Het is een bewuste keuze om het onderhoud en de maaltijden met elkaar te organiseren. Kenmerkend van onze bijeenkomsten, studies en retraites is dat zij kleinschalig zijn, er tijd en ruimte is om elkaar te ontmoeten en dat alles wordt gedragen door liefdevolle zorg. Dit doen we met en voor elkaar. Niemand in de SFM wordt betaald; wij werken uitsluitend met vrijwilligers. Hierdoor kunnen we de liefdevolle zorg en fijne energie aan het werk geven en maakt het de gebouwen zo bijzonder. Tevens is dit ook een manier om de kosten voor deelname aan de activiteiten en retraites zo laag te houden. Vaak wordt gevraagd hoe het mogelijk is dat onze kosten zo laag zijn, terwijl de kwaliteit zo hoog is. Dit komt omdat wij met en voor elkaar werken. Wij zoeken naar vrijwilligers die de centra in Nederland (het studiecentrum de Koningslaan en het retraitecentrum de Cynham) en Frankrijk (het retraitecentrum in Brognon) willen ondersteunen (zowel op reguliere basis als tijdens projecten voor groter onderhoud).

Voor informatie en opgave: Hans Nijs  (fam.nijs@quicknet.nl)